Центр візуальної культури та «Політична критика» запрошують на лекцію історика Сергія Біленького, що відбудеться у вівторок, 30 грудня, о 19:00.

Сьогодні як ніколи відчувається напруження між демократичним потенціалом українського націоналізму і його «темною» стороною – реальною та уявною загрозою неонацизму та правого популізму. І те, й інше проявилось під час Майдану та в дискурсі навколо нього. Лекція історика Сергія Біленького присвячена витокам цих процесів сьогодення – так званому класичному періоду українського національного руху (чи «українського націоналізму», як його часто називають на Заході) ХІХ – початку ХХ століть, його основним дилемам, традиціям та джерелам, зокрема, кореням його «темної» сторони.

Сергій Біленький – історик, викладач Університету Торонто, автор книжок «Михайло Максимович та освітні практики на Правобережній Україні в першій половині ХІХ століття» (Київ, 1999) та Romantic Nationalism in Eastern Europe: Russian, Polish, and Ukrainian Political Imaginations (Stanford University Press, 2012), а також редактор збірки вибраних текстів Fashioning Modern Ukraine: Selected Writings of Mykola Kostomarov, Volodymyr Antonovych, and Mykhailo Drahomanov (Canadian Institute of Ukrainian Studies, 2014).

Вхід вільний

За підтримки ERSTE Foundation
350px-ERSTE_Stiftung_Logo

Інформаційний партнер:
04edb8ec-4d0b-4a6a-a76a-a926435b63192

Контакти:

+38097 436 98 99 (Юстина Кравчук)
vcrc@vcrc.org.ua
facebook.com/vcrc.org.ua
vcrc.org.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *