Центр візуальної культури та «Політична критика» запрошують на лекцію дослідниці архітектури Євгенії Губкіної, що відбудеться у суботу, 7 лютого, о 19:00.

У своїй лекції Євгенія Губкіна розкаже про метрополітен як втілення міфів світової та радянської архітектури про прогрес та процвітання. Про те, коли і чому інтер’єри станцій розробляли найкращі архітектори, а на оздоблення не шкодували коштів. Яким чином відкриття нових ділянок використовували як інструмент пропаганди. На прикладі Харківського та Дніпропетровського метрополітену Євгенія розповість, чи змінилось відношення до метро у 60 – 80-ті роки та як виглядав «підземний палац» пізнього модернізму. Які основні концепції та характеристики метрополітену так званого періоду «застою»? Чи стало метро утилітарним, а не утопічним проектом?

Євгенія Губкіна – дослідниця і кураторка, розробниця та екскурсовод маршруту «Лінійне місто» конференцій міжнародної організації DOCOMOMO. 3 2012 року є консультанткою проекту «Українські тижні конструктивізму» галереї сучасного мистецтва Lenin в Запоріжжі. У 2013 році була співавторкою проекту «Україна-Німеччина 1920 – 1930. Спільне» в Запоріжжі (Lenin) та організаторкою виставки у Харкові (Nürnberger House). У 2014 стала співзасновницею громадської організації Urban Forms Center, що реалізувала такі проекти як «Атомогради: планові міста у сучасному суспільстві» (Запоріжжя), «Харків: інвентаризація» (Харків) тощо. Мешкає та працює у Харкові.

Вхід вільний

Лекція відбудеться в рамках виставки «Надбудова», що триває в Центрі візуальної культури до 28 лютого

За підтримки ERSTE Foundation та Charles Stewart Mott Foundation
350px-ERSTE_Stiftung_Logo Mott-Logo-PMS-315-and-black

Виставка «Надбудова» проходить в рамках проекту Центру візуальної культури Unrendered Spaces

tumblr_static_unrendered_spaces_nazva_red

unrenderedspaces.tumblr.com

Партнер проекту:
dovzhenko

Інформаційний партнер:
04edb8ec-4d0b-4a6a-a76a-a926435b63192

Контакти:

+38096 4929600 (Наталка Нешевець)
vcrc@vcrc.org.ua
facebook.com/vcrc.org.ua
vcrc.org.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *