Центр візуальної культури та «Політична критика» запрошують на зустріч із Заслуженим архітектором України Едуардом Більським, що відбудеться у п’ятницю, 6 лютого, о 19:00.

Едуард Більський розповiсть про свої головнi проекти в Києві. Як вони змiнювались вiд перших ескiзiв до останнiх перебудов? Якi пропозицii архiтектора мали можливiсть сформувати зовсiм iнший малюнок мiста, але так i залишилися нереалiзованними? Чому київський Палац дiтей та юнацтва й по cьогоднішнiй день вважається одним із найбільш вдалих прикладiв київськоi архiтектури другої половини ХХ століття, але при цьому безжально руйнується сучасними забудовниками? Чому Виноградар неоднаразово вiдзначали як один із найкращих житлових масивiв Радянського Союзу, але так i не добудували?

Модератор – Олексій Биков.

Едуард Більський – заслужений архітектор України, діючий член Української академії архітектури, лауреат Першої державної премії СРСР в галузі архітектури. Автор понад 300 об’єктів у Києві, Одесі, Ташкенті, Москві та інших містах. Едуард Бiльський є автором проектів забудов житлових кварталів в Дарниці, районів Виноградар, Синьоозерний, студентського містечка «Пектораль», київського Палацу дітей та юнацтва, палацу урочистих подій Дніпровського району, багатофункціонального культурно-розважального центру в житловому районі Виноградар, будівлі офісного призначення на вулиці Великій Васильківській 77, будинків державних установ, транспортних споруд, автовокзалів у Києві та Одесі.

Вхід вільний

Зустріч відбудеться в рамках виставки «Надбудова», що триває в Центрі візуальної культури до 28 лютого

За підтримки ERSTE Foundation та Charles Stewart Mott Foundation
350px-ERSTE_Stiftung_Logo Mott-Logo-PMS-315-and-black

Виставка «Надбудова» проходить в рамках проекту Центру візуальної культури Unrendered Spaces
tumblr_static_unrendered_spaces_nazva_red

unrenderedspaces.tumblr.com

Партнер проекту:
dovzhenko

Інформаційний партнер:
04edb8ec-4d0b-4a6a-a76a-a926435b63192

Контакти:

+38096 4929600 (Наталка Нешевець)
vcrc@vcrc.org.ua
facebook.com/vcrc.org.ua
vcrc.org.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *