Центр візуальної культури та «Політична критика» запрошують на лекцію Катерини Диси, що відбудеться у суботу, 14 березня о 17:00.

Вороже ставлення до проявів сексуальності, особливо поза межами шлюбу, особливо жіночої, сформувалось у перші століття поширення християнства. Це ставлення згодом було підхоплене світськими судами, які криміналізували деякі види позашлюбних інтимних стосунків. В матеріалах українських судів – як світських, так і духовних – є немало справ про сексуальні «девіації», серед яких не на останньому місці знаходилась шлюбна зрада. В своїй лекції Катерина Диса розгляне специфіку таких справ: за яких обставин стосунки, які за визначенням мали б бути секретними, ставали явними, хто з учасників стосунків найчастіше ставав головним звинуваченим і чому покарання було непропорційним до самого «злочину».

Катерина Диса – кандидат історичних наук, викладачка Національного університету «Києво-Могилянська академія», співробітниця Центру польських та європейських студій, займається дослідженнями з історичної антропології (історії відьомства, історії родини, історії дитинства), історії медицини, історії ідей та уявлень. Авторка книг «Історія повсякденного життя в ранньомодерній Європі», «Історія з відьмами. Суди про чари в українських воєводствах Речі Посполитої XVII–XVIII» та ін.

Вхід вільний

Показ відбудеться в рамках феміністичної програми Центру візуальної культури, що триватиме з 3 до 19 березня

За підтримки ERSTE Stiftung, Charles Stewart Mott Foundation та Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine
350px-ERSTE_Stiftung_Logo Mott-Logo-PMS-315-and-black Druck

Інформаційний партнер:
04edb8ec-4d0b-4a6a-a76a-a926435b63192

Контакти:

+38063 1481204 (Назарій Совсун)
vcrc@vcrc.org.ua
facebook.com/vcrc.org.ua
vcrc.org.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *