Центр візуальної культури, «Політична критика» та Docudays UA запрошують на дискусію «Чеченський варіант», що відбудеться у неділю, 5 квітня, о 19:00.

Протягом десяти років уряд Російської Федерації провадив контртерористичну операцію (КТО) проти чеченських сепаратистів. Результатом її завершення стало надання Чеченській республіці широкої автономії, а де-факто – утвердження її в статусі сірої зони, де правове регулювання підміняється корупційними схемами та диктатурою насильства.

На зустрічі з Анґелою Меркель Владімір Путін запропонував «чеченський варіант» врегулювання конфлікту на сході України. Невирішений, а фактично заморожений чеченський конфлікт відтворюється сьогодні на території Східної України. Вже не Росія, а Україна змушена провадити АТО в боротьбі з сепаратизмом, поступово апропріюючи російську політику внутрішньої колонізації.

Чи може аналіз внутрішніх проблем Росії дати ключ до розуміння логіки її зовнішньої політики? Чи могла б історія чеченського конфлікту пролити світло на ситуацію в Україні? Що спільного між КТО та АТО? Чи здатен аналіз російської контртерористичної операції в Чечні вказати на можливі помилки та ризики української політики?

Учасники:

Віссаріон Асєєв – громадський активіст, займався правозахисною діяльністю на Кавказі, у Росії, Криму та Україні. В минулому – координатор Об’єднаного громадянського фронту Північної Осетії.

Сергій Данилов – заступник директора Центру близькосхідних досліджень, науковий співробітник Інститут Сходознавства НАНУ.

Костянтин Реуцкій – журналіст і правозахисник, голова правління громадської організації «Правозахисний центр “Поступ”», журналіст інтернет-видання informator.lg.ua та «Громадського ТБ».

Катерина Сергацкова – незалежна журналістка, воєнна репортерка. Дописувачка для «Української правди», «Фокуса», українського Esquire, Colta, Snob. Готувала матеріали з Криму, Донецька, Горлівки, Красноармійська, Щастя, Маріуполя.

Модераторка – Наталка Нешевець

Дискусія відбудеться з нагоди закриття виставки «Грозний: 9 міст».

Вхід вільний

Організаційний партнер – Docudays UA
DD-logo-2013-blue

За підтримки ERSTE Stiftung та Charles Stewart Mott Foundation
350px-ERSTE_Stiftung_Logo Mott-Logo-PMS-315-and-black

Інформаційні партнери:
04edb8ec-4d0b-4a6a-a76a-a926435b63192 cultprost

Контакти:

+38063 1481204 (Назарій Совсун)
vcrc@vcrc.org.ua
facebook.com/vcrc.org.ua
vcrc.org.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *