Центр візуальної культури та «Політична критика» запрошують на дискусію «Друга світова: українська версія», що відбудеться у вівторок, 12 травня о 19:00.

Дискусія «Друга світова: українська версія», присвячена українській історіографії Другої світової війни, її ключовим подіям та запитанням. Де закінчується «Велика вітчизняна» та починається «Друга світова» в ситуації пострадянського самовизначення? Яка роль України в сучасних наративах Другої світової? Війна націй, етносів і держав: з ким воювали українці в Другій світовій війні? Голокост в Україні і дебати про роль українців у винищенні євреїв. Як змінилася українська держава після Другої світової війни?

Учасники:

Сергій Єкельчик – історик, викладач університету Вікторії (Канада), автор книжок «Імперія пам’яті: російсько-українські стосунки в радянській історичній уяві» (2008), «Історія України: народження модерної нації» (2007). Зараз працює над книжкою про політичні ритуали сталінізму.

Іван Гомза – політолог та історик, кандидат політичних наук, дослідник європейського фашизму та інтегрального націоналізму, викладач кафедри політології НаУКМА.

Ірина Склокіна – історик, кандидат історичних наук, дослідниця офіційної радянської політики пам’яті про війну, співробітниця Центру міської історії (Львів).

Модераторка:

Катерина Рубан – докторантка Нью-Йоркського університету, учасниця Центру візуальної культури, дослідниця радянської історії.

Вхід вільний

Дискусія відбудеться в рамках освітнього проекту «Помста пам’яті: Друга світова війна у політичних та культурних наративах», присвяченого критичному осмисленню дискурсу Другої світової, актуалізованого останніми подіями в Україні, аналізу політичних, риторичних, медійних стратегій використання історичного досвіду війни, виробництву способів роботи з повоєнним досвідом.

Проект реалізовано за підтримки Фонду ім. Гайнріха Бьолля
Druck

За підтримки ERSTE Stiftung та Charles Stewart Mott Foundation
350px-ERSTE_Stiftung_Logo Mott-Logo-PMS-315-and-black

Інформаційні партнери:
04edb8ec-4d0b-4a6a-a76a-a926435b63192 cultprost

Контакти:

+38096 4929600 (Наталка Нешевець)

vcrc@vcrc.org.ua
facebook.com/vcrc.org.ua
vcrc.org.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *