Центр візуальної культури та «Політична критика» запрошують на лекції Олега Аронсона «Демократія мертвих» та Олени Петровської «Демократія живих», що відбудуться у суботу, 30 травня, о 19:00.

Демократію зазвичай розуміють як форму політичного правління. Однак, саме в такому вигляді вона вкрай нестійка, суперечлива і виглядає скоріше як соціальна утопія, ніж реально діючий політичний механізм. Більше того, демократична риторика, що апелює до цінностей свободи, рівності та справедливості, стала частиною сучасної політики, способом її самопредставлення. Тим часом демократію можна розуміти інакше, вказуючи на те, що в ній опирається політиці і навіть несумісне з нею. Саме цьому будуть присвячені виступи Олега Аронсона «Демократія мертвих» (про зв’язок демократії з війною і формуванням масового суспільства) та Олени Петровської «Демократія живих» (про логіку multitude, в якій дія протистоїть політичній уяві).

Олег Аронсон – мистецтвознавець, теоретик кіно та телебачення, філософ. Старший науковий співробітник Інституту філософії РАН.

Олена Петровська – філософ, антрополог, культуролог. Головна редакторка журналу «Синій диван».

Лекція відбудеться в рамках виставки «Кажуть, там ти знайдеш своє щастя» та проекту «Експлуатація уяви» що триває в Центрі візуальної культури з 20 травня по 15 червня 2015 року.

Вхід вільний

Проект проходить за підтримки Фонду ім. Рози Люксембург
rosa

За підтримки ERSTE Stiftung та Charles Stewart Mott Foundation
350px-ERSTE_Stiftung_Logo Mott-Logo-PMS-315-and-black

Інформаційні партнери:
04edb8ec-4d0b-4a6a-a76a-a926435b63192 cultprost

Контакти:

+38096 4929600 (Наталка Нешевець)

vcrc@vcrc.org.ua
facebook.com/vcrc.org.ua
vcrc.org.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *