Як повідомляє The Telegraph, сьогодні авіація та артилерія Туреччини завдала ударів по базах Робітничої партії Курдистану в Іракському Курдистані у провінції Дохук. Це фактично означає припинення так званого «мирного процесу» в Туреччині і відновлення громадянської війни.

Прем’єр-міністр Туреччини, Ахмет Давутоглу, визнав, що турецькі війська нанесли удари по базах РПК, назвавши останню «терористичною групою». «Авіаудари були нанесені по РПК у декількох місцях. Ми вдарили по їхніх складах, місцях розквартирування та «логістичних об’єктах», — заявив Ахмет Давутоглу.

У той же час, у Туреччині були проведені масові арешти як прихильників Ісламської держави, так і соціальних та лівих активістів, а також членів прихильної до курдів Демократичної партії народів (HDP). Турецька влада повідомляє про 320 заарештованих. Дівчина лівих поглядів, Гюнай Озарслан, під час арешту була застрелена поліцією.

Деякі соціальні мережі були також тимчасово блоковані урядом під час поліцейських рейдів. Як повідомляють місцеві журналісти, санкції суду на блокування соціальних мереж не було.

Турецькі військові також вторглися до курдського кантону Ефрін (Рожава, Сирія).

В Стамбулі та Діярбакирі також розпочалися бої лівих та курдів з поліцією.

Нагадаємо, що представники уряду Туреччини не один раз заявляли про те, що незалежні курдські території в Рожаві (Сирія) не є для них бажаними. Туреччина оголошувала свої плани створити на цих територіях буферну зону під своїм контролем.

Читайте також:

Кантони Рожави об`єднані після важливої перемоги (Іво Фіцгерберт)

Перемога НДП — бар`єр проти автократії в Туреччині (Йоріс Леверінк)

«Припиняти й забороняти»: війна Туреччини із соціальними медіа (Бінназ Сактанбер)

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *