Кармен Торрес втратила зір, коли їй було 45, але завдяки новітнім технологіям знову може бачити. Через 13 років 58-річна жінка отримала другу можливість споглядати цей світ.

Торрес почала втрачати зір з 18 років через пігментний ретиніт і до 45 повністю осліпла. Але минулого року їй були імплантовані біонічні очі Argus II, і тепер вона знову може бачити.

Даний пристрій складається з декількох компонентів, включаючи датчики і сенсори всередині ока, до яких підключені спеціальні окуляри. На окулярах розміщена мініатюрна камера, зображення з якої перетворюються на електричні імпульси і передаються бездротовим каналом на масив електродів, прикріплених до сітківки.

Ця технологія була сертифікована лише у 2013 році і сьогодні нею користуються близько 100 паціентів в усьому світі. Завдяки біонічним очам Торрес може вільно гратися зі своїм онуком, впевненіше ходити по вулицях та навіть дивитися на зоряне небо.

«Коли ви втрачаєте зір, то здається, наче у вас щось вкрали. Ви постійно перебуваєте у темряві, — каже Кармен Торрес. — Але тепер я маю додатковий інструмент, що дає мені більше впевненості у житті».

Яким цей світ бачать люди з біонічними очима, можна подивитися за посиланням.

За матеріалами Futurism та Tech.onliner.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *