Вчені з Університету Дюка та Університету Північної Кароліни в Чапел-Хілл розробили програмне забезпечення та модель для аналізу інформації, які дозволяють вашому смартфону передбачати ймовірність того, що ви захворієте на грип.

В експериментах взял участь 100 студентів з Університету Мічигану. Протягом 10 тижнів вони носили з собою смартфони на «Андроїді» з програмним забезпеченням «iEpі», яке моніторило, з ким вони вступали в контакт і де переміщалися. У рамках дослідження додаток також запитував студентів про їхнє самопочуття, а дослідники регулярно брали мазки з горла.

Дослідники зазначають: «Смартфони та інші натільні прилади дозволяють нам збирати інформацію про тиск людини, її сердцебиття, її соціальні зв’язки та діяльність, якою вона займається, з більшою регулярністю та точністю, ніж це було можливо раніше.

Цю інформацію можна використовувати з метою профілактики захворювань, щоб визначати, чи перебувають люди в зоні ризику, ще до того, як вони почнуть почувати себе хворими. Таким чином можна спробувати зменшити ризик масового поширення хвороб серед населення, а відповідно — врятувати життя та здоров’я людей, а також зменшити суспільні витрати на охорону здоров’я. Ми можемо вести такий собі бортовий журнал людини».

Це дослідження є також прикладом того, як ми можемо використовувати величезні дані, забрані нашими мобільними телефонами та іншими приладами, для покращення нашого життя.

Докладну інформацію можна знайти тут: “Hierarchical Graph-Coupled HMMs for Heterogeneous Personalized Health Data,” K. Fan, M. Eisenberg, A. Walsh, K. Heller and A. Aiello. Proceedings of the 21th ACM SIGKDD International Conference on Knowledge Discovery and Data Mining, August 2015.

Джерела: Futurism та Phys.org

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *