Як повідомляє Quartz, Управління продовольства і медикаментів (УПМ) США дозволило виготовляти таблетки від епілепсії шляхом друку на 3D-принтері. Препарат Spritam став першим медикаментом, виробленим за допомогою 3D-принтера, який УПМ дозволила поширювати для внутрішнього застосування.

За словами Aprecia, фармацевтичної компанії-виробника, Spritam виготовлено шляхом друку на 3D-принтері кількох порошкових шарів, поєднання їх та прибирання зайвого порошку. Через своєрідність структури така таблетка розчиняється набагато швидше, ніж звичайна. Це справжній подарунок для всіх тих, хто страждає, ковтаючи великі й важкі таблетки. Також представники Aprecia зауважують, що друкування таблеток на 3D-принтері спростить справу лікарям, адже завдяки тому, що всі таблетки будуть абсолютно однаковими, лікар точно знатиме, яку дозу медикаментів виписувати пацієнту.

Як відомо, 3D-принтери вже використовують у медицині для створення штучних кісток, вух, шкіри, трахей та нирок. За допомогою уряду в США також створено сховище для обміну моделями та іншою інформацією, яка стосується застосування 3D-принтерів у медицині.

Читайте також:

Бездомніть не вигідна суспільству

Відомі вчені й інженери закликали заборонити розробку автономної зброї

Чи гени визначають усе наше життя? (Джуліан Баґґіні)

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *