Група з відстоювання цифрових прав Fight for the Future (Боротьба за майбутнє), анонсуючи свої плани полишити веб-хостинг Heroku/Salesforce через те, що той підтримує законопроект про кібершпигунство, закликає до бойкоту у своєму відкритому листі.

Протягом менш ніж 24 годин більше 15 000 користувачів інтернету написали гнівні листи Apple, Microsoft, Adobe, IBM, Symantec та іншим компаніям, які підписали листа на підтримку суперечливого законопроекту у сфері кібербезпеки, який, на думку експертів, загрожує безпеці та приватності користувачів і водночас не є спроможним запобігати кібератакам.

Група захисту цифрових прав Fight for the Future, відома через свою боротьбу із законопроектом проти піратства (Stop Online Piracy Act, SOPA) та перемогу у сфері мережевого нейтралітету, вчора запустила проект YouBetrayedUs.org («Ви нас зрадили»). Це сталося після того, як кілька компаній почали публічно закликати Конгрес підтримати Законопроект про поширення інформації про кіберзагрози (Cyber Threat Information Sharing Legislation), відомий зараз як Законопроект про поширення інформації задля кібербезпеки (Cybersecurity Information Sharing Act, CISA).

Fight for the Future, що зараз використовує веб-сервери Heroku/Salesforce, також опублікували відкритого листа, в якому анонсували свої плани полишити цей сервіс на користь провайдера, що не підтримує вбивче для приватності користувачів законодавство. Вони також закликали інтернет-користувачів бойкотувати Heroku. Ця ідея швидко отримала підтримку на таких попуярних сайтах як reddit та yCombinator.

У листі, який підписав головний технічний директор Fight for the Future Джеф Лайн, ідеться про те, що «Salesforce активно підтримує законопроект, який загрожує… довірі. Якщо CISA пройде, стане неможливо гарантувати нашим користувачам приватність, згідно з нашою з ними угодою, адже Heroku зможе вільно її порушувати, щоб повідомляти уряду про наших користувачів».

«Будь-яка компанія, яка підтримує законопроект на кшталт CISA або ж просто мовчки дозволяє йому пройти в Конгресі, не заслуговує на довіру, — додав директор компанії Еван Гріг. — Ці компанії можуть думати, що вони непереможні, але так само думали Myspace та Friendster. Інтернет-користувачів це дістало. Компанії, що знімають із себе зобов’язання щодо приватності користувачів, мають очікувати, що інтернет покине їх».

Кампанія YouBetrayedUs.org лише починається. Fight for the Future планує і далі розкривати компанії, які підтримують загрозливе для користувачів законодавство на кшталт CISA, та працювати над складенням списку всіх популярних веб-сайтів та компаній із зазначенням їхньої позиції щодо цього важливого законопроекту. Багато популярних компаній на кшталт reddit, Imgur, Namecheap, WordPress та Mozilla вже висловилися проти таких законопроектів.

Цей список ставатиме довшим, коли компанії зрозуміють, що користувачі очікують від них не лише базових заходів із гарантування безпеки, але й активної боротьби за приватність і громадянські свободи.

Діяльність Fight for the Future присвячена захисту та розширенню здатності інтернету змінювати наше життя шляхом створення громадянських кампаній, які залучають мільйони людей.

Джерело: Common Dreams

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *