Центр візуальної культури та «Політична критика» запрошують на міні-курс Артемія Магуна «Негативність в естетиці», що пройде в рамках «Школи самотності» – одного з освітніх проектів Київської бієнале 2015 “Київська школа”, 16 і 17 жовтня о 16:00 та 18 жовтня – о 15:00 у Будинку одягу (Львівська площа 8, Київ).

Курс присвячений одній з ключових проблем естетики: чому людей приваблюють видовища насильства, страждання та страху, де знищується чи руйнується те, що зображується. Цю проблему буде досліджено з історико-філософської перспективи, від Платона до Адорно та Жирара, із зверненням до творів мистецтва. За бажанням, слухачі також запрошуються до написання підсумкового ессе.

Артемій Магун – народився у Санкт-Петербурзі. Дослідник політичних наук, філософ і публіцист. Викладає політичну філософію у Європейському університеті у Санкт-Петербурзі і Смольному інституті мистецтв і наук; активний член групи «Что делать»; автор журналістських статей та статей на теми політичної і загальної філософії. В центрі його інтересів – філософський аналіз некласичних політичних концептів. Серед головних праць – «Taking Democracy Seriously» (2013), «Негативна революція» (2013).

«Школа самотності» на Київській бієнале 2015 працює над ситуацією усамітнення, що приходить після ейфорії революції. Активісти з Майдану, парку Ґезі (Стамбул), площі Тахрір, з Гонконгу, Росії та Аргентини розроблятимуть мікродрами, поетичні акції та перформанси, намагаючись сформулювати новий політичний суб’єкт після його втрати. Ці роботи будуть створюватися художниками разом із театральними митцями та широкою аудиторією. Серед учасників – Зеіно Пекюнлу (Туреччина), Ґраціела Карневале (Аргентина), Кеті Чухров (Росія), Тоні Чакар (Ліван), Кванг Шон Чі (Гонконг).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *