Вже вчетверте, починаючи від 2012 року, влаштовують акцію «Безкоштовний листопад» найбільші музеї Польщі, а саме королівські резиденції: Королівський замок на Вавелі у Кракові, музей «Королівські Лазєнки» у Варшаві, музей Палац Короля Яна ІІІ у Вілянові та Королівський замок у столиці.

Акція стала частиною програми «Доступна культура» Міністерства культури і національної спадщини. Малгожата Оміляновська, міністр культури Польщі, зазначає, що метою акції було «не лише відкрити резиденції для всіх охочих, але також підготувати освітню та культурну програми для відвідувачів, що належать до різних вікових категорій».

Наразі від 2012 року пропозицією скористалося вже близько 1 мільйона осіб, особливо популярною вона виявилася серед туристів (як іноземних, так і польських), серед людей старшого віку та менш заможного населення.

Неочікуваність подібної популярності акції серед відвідувачів підкреслив директор  паркового комплексу «Лазєнки» Тадеуш Зельневич, коментуючи, що безкоштовний вхід було вирішено зробити у період найнижчої активності відвідування музеїв, натомість, коли прийшли десятки тисяч людей, результат перевершив усі очікування.

Джерело: radiopolsha, inspired

Читайте також:

Як музей арабського мистецтва сприяє діалогу в невеликому ізраїльському містечку (Колтон Велентайн)

Хороший наркоторговець (Ґаліт Ейлат і Артур Жмієвський)

«Мистецтво публічної можливості» (Йоанна Райковська)

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *