Марк Керр з Уельсу став першим домовласником у Великобританії, який придбав батарею Tesla Powerwall — ультрасучасний прилад, який, за словами його творців, забезпечить відсутню ланку в системі використання сонячної енергії. Як і багато інших власників сонячних батарей, Керр та його сім’я стикнулися з типовою проблемою. Поки сяє сонце і 16 панелей на даху їхнього будинку в Кардіффі виробляють енергію, члени сім’ї перебувають на роботі чи у школі й не використовують електрику. Цей надлишок вводиться в електромережу і компенсує їхні витрати енергії з мережі, проте видається не дуже правильним, що вони не мають змоги використовувати енергію безпосередньо з самих батарей.

Однак відтепер енергія, вироблена, але не використана протягом для, буде накопичуватися в акумуляторній батареї Powerwall. Потім мешканці будинку зможуть використати цю енергію, коли будуть вдома і використовуватимуть освітлення, музичні центри, комп’ютери, телевізори та міріади інших пристроїв.

Коли батареї Powerwall були доставлені, Марк не міг приховати свого хвилювання: «Безсумнівно, це майбутнє. Для мене це — логічний наступний крок. Ми маємо сонячні батареї, але нам потрібен також і спосіб найкраще використати енергію, яку вони виробляють», — каже він. Власник будинку переконаний, що сонячні панелі вже зменшили суми, які він витрачає на оплату електроенергії, на 20%, і вважає, що встановлення акумуляторів Powerwall може призвести до скорочення виплат на всі 80%.

Джерело: The Guardian

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *