Центр візуальної культури та «Політична критика» запрошують на дискусію з публіцистом Якубом Маймуреком на тему «Що політична криза в Польщі означає для Європи?», яка відбудеться 19 березня о 18:00.

Одразу після перемоги на парламентських виборах восени 2015 року правої консервативної партії «Право і справедливість» в Польщі розпочалася глибока політична і конституційна криза, яка триває донині. Спроби правлячої партії заблокувати роботу Конституційного Суду, підпорядкувати собі публічні медіа та розширити повноваження поліції викликають асоціації з цілим рядом авторитарних режимів, що сформувалися в Східній Європі протягом поточної декади – від Угорщини Віктора Орбана до України Віктора Януковича. Занепад польської ліберальної демократії може стати поворотним пунктом у теперішній кризі Євросоюзу, адже саме Польща протягом останніх десятиліть вважалася взірцем вдалої «посткомуністичної трансформації». Але чи справді ця трансформація була настільки успішною, як про це звикли думати в Україні? Які соціальні процеси, конфлікти та протиріччя призвели до приголомшливого правого повороту й теперішньої кризи у Польщі?

Якуб Маймурек – публіцист, філософ, кінознавець. Коментує поточні політичні події для видань Wirtualna Polska, Krytyka Polityczna тощо. Редактор і співавтор багатьох видань на тему політичної філософії (зокрема, L’idée du communisme II), а також кінематографу та сучасного мистецтва (зокрема, Polish Cine Art).

Модератор – Олексій Радинський

Робоча мова – англійська

Вхід вільний

20 березня о 18:00 у Центрі візуальної культури відбудеться лекція Якуба Маймурека на тему «До топології фільму-есе». Більше інформації – на сайті Центру візуальної культури.

vcrc@vcrc.org.ua

www.facebook.com/vcrc.org.ua

+380676695457 Ганна Циба

+380639535143 Наталка Нешевець

За підтримки: ERSTE Stiftung та Charles Stewart Mott Foundation

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *