Центр візуальної культури та «Політична критика» запрошують на покази фільмів, що відбудуться в рамках дослідницького воркшопу «Онлайн-медіа як знаряддя низової політики».

У четвер, 21 квітня, о 19:00 відбудеться показ фільму Юрія Грицини “Varta1, Львів, Україна” став одним із відкриттів XIII Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays, де він отримав нагороду в конкурсі DocuЖиття. Дія фільму відбувається у Львові в перші дні після падіння режиму Януковича. Активісти Автомайдану переймають на себе функції поліційного та репресивного апарату, що самоусунувся від виконання своєї праці. Фільм створено на основі записів перемовин учасників та учасниць Автомайдану за допомогою раціїZello. Та найбільш радикальним рішенням, що виводить цей фільм за рамки жанру “фільмів про Майдан”, є його візуальний ряд, за допомогою якого Юрій Грицина відтворює не фактичні події, а радше механізми роботи нашої пам’яті. Після перегляду відбудеться скайп-конференція з автором фільму.

В п’ятницю, 22 квітня, о 19:00 відбудеться показ фільмів Tactical Technology Collective «Наша валюта – iнформація» та «На мій погляд». Це два перших фільми документальної серії «Викриваючи невидиме», яка демонструє новітні техніки, методи та інструменти, що застосовуються в журналістських розслідуваннях. TTC було засновано з метою сприяння вільному та ефективному використанню інформаційних та цифрових технологій активістами та правозахисниками. Організація працює з міжнародною мережею співробітників та партнерів, аби надати людям по всьому світу можливість ефективно використовувати в своїй роботі інформаційні та цифрові технології. Після показів відбудеться онлайн-дискусія з одним із авторів фільму, співзасновником та креативним директором ТТС Мареком Тушинським. 

Юрій Грицина – фотограф, студент, антрополог. Мешкає та працює у Львові та Берліні.

Tactical Tech – некомерційна організація, що працює з 2003 року в Берліні. TTC було засновано з метою сприяти вільному та ефективному використанню інформаційних та цифрових технологій активістами та правниками. Організація працює з міжнародною мережею співробітників та партнерів, аби надати людям по всьому світу можливість ефективно використовувати в своїй роботі інформаційні та цифрові технології.

Вхід вільний

vcrc@vcrc.org.ua

www.facebook.com/vcrc.org.ua

 

+380676695457 Ганна Циба

+380639535143 Наталка Нешевець

 

За підтримки: ERSTE Stiftung та Charles Stewart Mott Foundation

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *