Коли відбувся “феміністичний поворот” в архітектурі, і, чи актуальна тема “фемінізму” сьогодні, в ситуації після пост-фемінізму? Про це піде мова на лекції «Архітектура після пост-фемінізму»  у четвер, 23 червня о 18:30 у Центрі польських та європейських студій, що у Києво-Могилянській академії. Захід організовує FemSolution.

Феміністична перспектива – це, в принципі, зміна оптики, тим більше радикальна, коли йдеться про такий традиційно маскулінно-орієнтований й тоталізуючий дискурс, як архітектура.

Присутність “чоловічого” та “жіночого” начал в архітектурі та їх взаємні стосунки – це дуже давня історія: від традиційних архетипних “образів” чоловічого/жіночого, приписаного місця для жінки в будинку, систем пропорціонування, суб’єкта/об’єкта створення архітектури чи планування міста і до вже збаналізованих ролі/місця жінки у професії.

Лекцію прочитає Світлана Шліпченко (PhD) – директорка наукових програм Центру Урбаністичних Студій НаУКМА, авторка книжок: «Архітектурні принципи постмодернізму» (2000), «Записано в Камені: Короткі інтервенції в історію й теорію архітектури» (2009).

FemSolution – феміністичне, горизонтальне, антигомофобне, антиксенофобне студентське об’єднання.

Вхід вільний

http://vk.com/femsolution
https://www.facebook.com/femsolutionorganisation

https://www.facebook.com/events/205114266551491/

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.