У неділю, 19 червня о 19:00 в Центрі візуальної культури відбудеться перший публічний виступ художника Петра Павленського на волі – “Потреби”. В Україну, художник  приїхав на запрошення Громадського, яке виступило організатором заходу.

Російського митця було звільнено з-під варти 8 червня після процесу за підпал дверей центрального управління Федеральної служби безпеки у Москві. Павленський  перетворив судовий процес над собою на акцію. В своєму першому телеінтерв’ю на волі Павленський сказав: “В ув’язненні я побачив багато благородства серед арештантів, але також  і те, як поліцейська система намагається дресирувати людей, випрацьовуючи звичку підкорюватися наказам, а дресирують їх саме потребами. Це дуже важливо.“

Петро Павленський – російський художник-акціоніст, автор радикальних акцій в публічному просторі. Редактор часопису «Політична пропаганда» та однойменного видавництва. Живе та працює в Санкт-Петербурзі. У лютому 2014 року в рамках акції “Свободи”, яку присвятив українській Революції Гідності, Павленський відтворив події Майдану в Санкт-Петербурзі. В листопаді 2015 року провів акцію “Загроза”, під час якої підпалив двері будівлі Федеральної служби безпеки Росії на Луб’янці в Москві. На суді Павленський просив перекваліфікувати справу за статтею “тероризм”, солідаризуючись з кримськими політв’язнями.

Захід модерує: Наталка Гуменюк.

Контакти:

Громадське

http://hromadske.ua/

https://www.facebook.com/hromadskeua/?pnref=lhc

+38 (067) 505-67-40

+38 (067) 505-67-59

Центр візуальної культури

http://vcrc.org.ua/

https://www.facebook.com/vcrc.org.ua/

+380676695457 Ганна Циба
+380639535143 Наталка Нешевець

Читати більше:

Акції Петра Павленського спричиняли бурхливе обговорення, а часто і досить неоднозначну реакцію. Такою, була, зокрема акція Петра на одному із судових слухань, на яке ним було запрошено секс-працівниць. Коментарі російських художниць, культурологинь та феміністок з цього приводу можна почитати у нашому матеріалі. Раніше ми також писали для вас про його акцію «Загроза».

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.