Сьогодні вранці активісти і правозахисники з групи «Комітет солідарності» вивісили банер з вітаннями Олегу Сенцову — українському режисерові, який відбуває 20-річний термін ув’язнення в Росії за звинуваченням у тероризмі. Разом з Олександром Кольченком та Олексієм Чирнієм, які так само перебувають за ґратами, а також нещодавно обміняним Геннадієм Афанасьєвим, Сенцов входить у групу так званих «кримських терористів», справа яких, на думку більшості правозахисників, є сфабрикованою і носить суто політичний характер. Сьогодні Олегу виповнилося 40 років.

Афтор фото: Стас Юрченко
Афтор фото: Стас Юрченко

Нагадаємо, Олег Сенцов був заарештований 11 травня 2014 року в Криму, звідки після допитів із застосуванням тортур був доставлений до Москви. У вже анексованому на той час півострові Сенцов брав учать у кримському автомайдані, відвідував проукраїнські акції та займався допомогою заблокованим українським військовослужбовцям. 19 серпня 2015 року Північнокавказький військовий окружний суд Російської Федерації в Ростові-на-Дону засудив його до 20 років, а Олександра «Тундру» Кольченка — до 10 років позбавлення волі. Олег і Олександр своєї провини не визнали.

Банер про Сенцова

Джерело відео: Крым.Реалии

Сьогодні о 19:00 на майдані Незалежності також відбудеться акція солідарності з Олегом Сенцовим і кримськими політв’язнями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.