Дослідники з Інституту Кірбі та Інституту Пітера Доерті, а також з Австралійської федерації організацій по боротьбі зі СНІДом оголосили про закінчення епохи смертельного синдрому. Епідемія СНІДу більше не є проблемою громадської охорони здоров’я в Австралії. Таким чином Австралія увійшла до невеликого списку країн, котрі успішно побороли епідемію.

В Австралії пік хвороби припав на початок дев’яностих років, коли щороку від СНІДу помирали близько тисячі австралійців. Кількість випадків СНІДу різко впала з моменту появи у середині дев’яностих антиретровірусних ліків, котрі не дозволяють ВІЛ розвинутися у стадію СНІДу — коли імунна система настільки сильно пошкоджена, що не може боротися з інфекцією.

Професор Ендрю Груліх (Andrew  Grulich), керівник  Програми епідеміології та профілактики ВІЛ в Інституті Кірбі, стверджує, що кількість хворих на СНІД тепер настільки низька, що навіть не реєструється.

«У ці дні ми навіть не стежимо за хворобою, більшість людей долають захворювання: люди, хворі на СНІД, проходять лікування, і в них більше немає СНІДу», — каже професор.

Тоді як боротьба з ВІЛ досі триває, професор Груліх каже, що зміни в кількості випадків хворих на СНІД не є «дивом».

Джерело: ABC

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.