«Політична критика» та Центр візуальної культури запрошують відвідати візуальну лабораторію Анни Кравець «Олімпія: свято культу тіла та тріумфальний трамплін для Німеччини напередодні II Світової війни» та показ фільму «Олімпія. Свято народів» (1983), що відбудеться у четвер, 25 серпня, о 19:00 у у Центрі візуальної культури. Захід пройде в рамках проекту «Олімпіада-84 у Донецьку».

Естетичні засоби та історично-ідеологічний контекст у документальному фільмі про Олімпіаду 1936 року в Берліні. Pитміка гри та тріумфу, апропріація античного спадку та запровадження естафети олімпійського вогню. Загальнолюдський вимір в Олімпійських іграх модерної доби. Антропологія візуального та способи репрезентації колективної тілесності.

Анна Кравець – культуролог, перекладачка, членкиня Центру візуальної культури. Досліджує проблеми культурних узагальнень, цікавиться антропологією чуттєвого, теоріями суб’єкта і можливостями культурного перекладу.

Проект «Олімпіада-84 у Донецьку» є частиною програми CSM / Фундації Центр Сучасного Мистецтва і онлайн-журналу Korydor «Від першої особи: Пам’ять. Голос. Діалог», профінансованої National Endowment for Democracy (NED).

Вхід вільний.

+38093 391 15 25 (Руслана)
http://olympiad84.tilda.ws/
http://vcrc.org.ua/

https://www.facebook.com/events/1111431588917088/

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.