«Політична критика» та Центр візуальної культури запрошують на лекцію  Руслани Козієнко “Культурна травма та політики пам’яті: на межі особистого та офіційного”, що відбудеться у п’ятницю, 126 серпня, о 19.00 у Центрі візуальної культури. Лекція пройде в рамках проекту «Олімпіада-84 у Донецьку».

Що таке культурна травма? Який її зв’язок із «Олімпіадою-84 у Донецьку», вимушеними переселенцями та військовими діями на Сході? Який її зв’язок із декомунізацією?
Протягом лекції поговоримо про те, які існують способи розуміти культурну травму, про її зв’язок із поняттями ПТСР або «в’єтнамський синдром», про те, як політика може впливати на визнання чи невизнання наявності травми: фізичної, психологічної чи культурної. Спробуємо проаналізувати практики роботи з культурною травмою та їх продуктивність/небезпечність, і яку роль у цій роботі відіграють пам’ятники та ритуали. І врешті, торкнемося того, як часто «особисте» може лишатися принципово «невидимим» для інституцій та державних структур.

Козієнко Руслана – культуролог, співкураторка проекту “Олімпіада-84”. Наукові інтереси: дослідження культурної травми, історична пам’ять, меморіалізація та комеморативні практики.

Проект «Олімпіада-84 у Донецьку» є частиною програми CSM / Фундації Центр Сучасного Мистецтва і онлайн-журналу Korydor «Від першої особи: Пам’ять. Голос. Діалог», профінансованої National Endowment for Democracy (NED).

Вхід вільний.

Контакти:
+38093 391 15 25

http://olympiad84.tilda.ws/
http://vcrc.org.ua/

https://www.facebook.com/events/156377278133745/

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.