Боротьба навколо лінійної поліклініки міста Ромни, що стала відомою після пішого походу медиків на Київ, перейшла у юридичне поле. Представники місцевої громади в судовому порядку вимагають визнати незаконним рішеня міської ради про ліквідацію поліклініки, яке рада прийняла попри протести. І хоч раніше медики вже домоглися виплати заборгованості по зарплаті, але повернути поліклініку та відновитися на робочих місцях їм поки що не вдалося.

Позов від імені громади міста Ромни (за підтримки Вільної профспілки підприємців України) два тижні тому було подано до Роменського міськрайонного суду. Щоправда, суддя Олександр Ганзя, призначений на розгляд справи, виявився тим самим, що наприкінці 2015 року визнав цілком законною реорганізацію лінійної поліклініки, яка в подальшому призвела до конфлікту з медиками. За словами юриста профспілки Дмитра Єфременка, у накладанні арешту на майно поліклініки на час проведення судового процесу їм було відмовлено, а отже, будівля й обладнання поліклініки лишаються незахищеними. Зараз готується друга заява про забезпечення позову, але якщо і її не буде прийнято, можна буде припустити упереджене ставлення судді, вважає юрист.

Варто також зазначити, що у Верховній Раді України зараз перебувають два документи, що могли би вирішити проблеми поліклініки міста Ромни та низки інших поліклінік по всій Україні на законодавчому рівні: Проект про впровадження мораторію на закриття закладів охорони здоров’я, що входили до сфери управління Міністерства інфраструктури України, та Проект змін до Бюджету України для виділення додаткових субвенцій медичним закладам, які входили до сфери управління Міністерства інфраструктури. Голосування  призначене на початок вресеня поточного року. Але чи будуть ці постанови прийняті та чи протримається Роменська лінійна поліклініка до того часу — невідомо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.