Наприкінці вересня цього року у приміщенні музею Києво-Могилянської академії відбудеться перша сесія семінару з якісних методів дослідження.

Якісні методи дослідження (qualitative methods, qualitative research) – методологічний підхід, який, на відміну від кількісних методів, дає відповіді не лише на запитання «що? де? коли?», але й «чому?» і «як?». Якісні методи широко застосовуються у гуманітарних науках, зокрема – в урбаністичній та культурній антропології, соціології, історії. Цей підхід може бути цікавий також архітекторам (для досліджень, що передують розробці проектів). Семінар орієнтований на студентів, аспірантів, докторантів та викладачів НаУКМА та інших київських ВНЗ, а також урбан-активістів.
Метою семінару є ознайомлення з якісними методами дослідження та обмін досвідом; сприяння формуванню нових дослідницьких компетентностей. Особливий наголос буде зроблено на етичних аспектах дослідницької діяльності.

Веде семінар Світлана Шліпченко, керівник наукових програм Центру урбаністичних студій НаУКМА.

У семінарі візьмуть участь:
Кетрін Ваннер (Ph.D) – Penn State University, США, проф. (історія, культурна антропологія)
Тамара Марценюк (Ph.D) – НаУКМА, доц. (соціологія)
Олена Лисовська (Ph.D) – Western Michigan University, США, проф. (соціологія)

Семінар складається з двох сесій:
28 вересня 2016 р., 15.00 – 19.00
3 жовтня 2016 р., 15.00 – 19.00

Мови семінару: українська та англійська (без перекладу).

На семінар можна зареєструватися до 26 вересня 2016 р. (включно). Реєстраційна форма за посиланням: https://goo.gl/forms/AReA1NNK2u38YOA32

https://www.facebook.com/events/528431764009095/?active_tab=posts

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.