3 жовтня о 13:00 в Києві розпочнеться акція солідарності із протестувальницями у Польщі проти заборони абортів.

3 жовтня у містах Польщі пройдуть акції-спротиви “Чорний протест” (“Сzarny protest”) проти законопроекту про повну заборону абортів на території країни. Останній передбачає кримінальну відповідальність для людей, які намагаються зробити або вже зробили аборт, що тягне за собою покарання у вигляді ув’язнення на термін від трьох місяців до п’яти років, та збільшує максимальний термін ув’язнення для всіх, хто рекомендує зробити аборт або допомагає в його проведенні.

«Ініціатива консервативної партії «Право і справедливість» та її підтримка католицькою церквою є черговою спробою позбавити жінок* прав та свобод. Експлуатація сексуальностей, позбавлення репродуктивних прав та прав на власне тіло є насильством, що виражається через владу, продуковану патріархальним суспільством та ґнітючою державою.

Знову за нас розпоряджаються нашим тілом..
Нам вирішувати, коли народжувати! І чи народжувати взагалі! Моє тіло – моє діло!  Підтримаймо сестер в їхній боротьбі.

Державі та церкві жити нарізно, але вмерти разом!

* Репродуктивний контроль залишається гендерованою проблемою: у бінарній парадигмі та з точки зору законодавства це контроль чоловіка над жінкою. Ми нагадуємо, що існує велика кількість людей, які можуть завагітніти і сприймаються суспільством та законодавством як жінки, але ідентифікують себе інакше. Ми також нагадуємо, що репродуктивний контроль щодо транс*людей з боку держави та соціуму теж вкрай сильний та жорстокий. Будьмо солідарні!»

Більше про подію: https://www.facebook.com/events/342058649478744/

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.