20 жовтня о 19:00 в Центрі візуальної культури відбудеться презентація книги «Феміністська (арт) критика». Книга видана колективом білоруських дослідниць, є результатом колективного дослідження сучасного феміністичного мистецтва у пострадянських країнах. До неї увійшли теоретичні та публіцистичні тексти, присвячені різним гендерним питанням сучасних суспільств, а також стратегіям і тактикам феміністичного мистецтва.

Авторки проекту вважають, що арт-фемінізм – це висловлювання, засновані на рефлексії, емпатії й солідарності. Саме ці поняття дозволяють виявити інтелектуальний та політичний потенціал феміністичного мистецтва.

Запрошуємо на зустріч усіх, хто цікавиться сучасним феміністичним мистецтвом і культурними процесами, які відбуваються в пострадянських країнах, про які учасниці зустрічі говоритимуть із гендерної перспективи.

Учасниці презентації:

Irina Solomatina – засновниця проекту «Гендерний маршрут», керівниця концентрації «Гендерні дослідження» Європейського коледжу Liberal Arts в Білорусі. Координує проведення в Білорусі проекту «Глобальний медіа-моніторинг». Авторка інтернет-журналу «Нова Еўропа». Регулярно бере участь у підготовці гендерної секції в рамках Міжнародного Конгресу дослідників Білорусі в Каунасі (Литва).

Оксана Брюховецька – художниця, дизайнерка, критикиня. Працює в Центрі візуальної культури. Кураторка виставок «Дитинство uncensored», «Українське тіло», «Локаут», «Материнство», “Що в мені є від жінки?”. Брала участь у проектах «Феміністський олівець» у Москві та «Феміністська (арт) критика» в Мінську.

Tamara Zlobina – кандидатка філософських наук, мистецтвознавиця, критикиня. Понад десять років працює з темами розвитку громадянського суспільства та інноваційного світогляду, гендерної рівності, фемінізму, сучасного мистецтва. Останні дослідження на гендерну тематику опубліковано у книзі New Imaginaries: Youthful Reinvention of Ukraine’s Cultural Paradigm (Нью-Йорк, 2015) та Гендерні дослідження. Проект «Донбаські студії» (Київ, 2015).

Модерує Vira Baldyniuk, головна редакторка журналу «Korydor», журналістка, критикиня.

Захід відбудеться за адресою: м. Київ, вул. Глибочицька, 44

Вхід вільний.