30 жовтня o 18:00, в приміщенні Центру візуальної культури, відбудеться воркшоп присвячений гендерному активізму в Латинській Aмериці.

Протягом останнього місяця в Латинській Америці відбулись масштабні хвилі феміністичних акцій, спрямованих на подолання домашнього насилля та захист репродуктивних прав. Рух проти гендерного насилля Ni Una Menos (Більше жодної мертвої) вже oхопив Аргентину, Уругвай, Чилі, Перу та Мексику.

Захід відвідає професорка та активістка з Латинської Америки – Клара Мембрілья, яка поділиться власним досвідом активізму, а також розкаже про загальні особливості феміністичного активізму в Латинській Америці. Також планується розглянути питання, які стосуються ЛГБТ+спільноти, захисту репродуктивних прав, комерційного сексу, колоніальної спадщини, а також боротьби із домашнім насиллям.

Воркшоп складатиметься з 3 частин:

– лекції від гості щодо особливостей феміністичного (та не тільки) активізму в латиноамериканському контексті;
– групової роботи, протягом якої усі учасни(ці)ки воркшопу матимуть змогу прочитати і проаналізувати уривки з інтерв’ю учасниць різноманітних активістських колективів і протестних рухів, а також уривки із першоджерел (тексти законів, агітаційні матеріали);
– дискусії, під час якої присутні зможуть поділитись своїми думками та враженнями.

Подія відбуватиметься  англійською мовою з послідовним перекладом на російську.

Захід організований студентським феміністичним об’єднанням FemSolutions

Вхід вільний

https://www.facebook.com/events/1827426540835874

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.