Французький інститут в Україні, Центр візуальної культури та “Політична критика” запрошують на лекцію Фабріса Ескаффра “Просторова сегрегація? Погляд географа”, що відбудеться у четвер, 8 грудня, о 19:00 у Центрі візуальної культури.

“Міське гетто”, “територіальний апартеїд” – ці словосполучення сьогодні часто використовуються у Франції, коли йдеться про соціальний поділ міських просторів, а тим більше про конкретні території, де живуть городяни з низьким рівнем доходів. Дискусії навколо цієї теми набувають різних форм.

Географ і фахівець з планування та урбаністики Фабріс Ескаффр познайомить із цією проблематикою і розповість, як визначати подібну ситуацію, за якими ознаками і у яких порівняннях її вивчати та пояснювати, а також, про соціальні, урбаністичні та політичні питання, які вона викликає.

Фабріс Ескаффр – географ, доцент університету Тулуза-Жан Жорес, фахівець з планування та урбаністики, викладає і веде наукову роботу у Міждисциплінарному центрі урбаністичних досліджень. Досліджував питання, пов’язані з функціонуванням громадських місць. Зараз працює над проблематикою житла, як з точки зору його використання і місця у побудові територій, так і в контексті державного та місцевого управління. Досліджує питання територіальних стратегій, зокрема стосовно чутливих аспектів міського середовища. У департаменті “Географія-Планування-Навколишнє середовище” університету Тулуза-Жан Жорес Фабріс Ескаффр керує магістерською програмою “Міста, житло та екологія”.

Робоча мова – французька з послідовним перекладом на українську.

Вхід вільний.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.