Запрошуємо на лекцію Оксани Дутчак “Брендовий одяг made in Ukraine: оплата та умови праці працівниць швейних фабрик”, що відбудеться в неділю, 2 квітня, о 18:00 у Центрі візуальної культури.

Сьогодні виробництво одягу – це глобальна система виробництва і постачання, з усіма особливостями і величезними проблемами, які характерні для таких систем. І Україна включена в цей ланцюг на одній із найнижчих його ланок.

Незважаючи на всю історію боротьби за права робітників і робітниць, 12-годинний робочий день, небезпечні – іноді смертельно – умови праці, наднизька оплата цієї праці, репресії проти профспілкових активістів та активісток є типовими і системними у виробництві брендового одягу.

В чому причини такої ситуації? Які особливості створення брендового одягу в Україні? Чи є якісь спроби змінити ситуацію на глобальному рівні і чи дають вони результати? Оксана Дутчак представить матеріали свого дослідження на цю тему.

Оксана Дутчак – соціологиня, аспірантка кафедри соціології НТУУ “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”, дослідниця Центру соціальних і трудових досліджень

Вхід вільний.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.