Вдень 20 квітня на активіста лівої організації «Соціальний рух» Стаса Сергієнка було скоєно напад поблизу його дому. Двоє нападників завдали йому кілька ножових поранень, через які хлопця було госпіталізовано та прооперовано. Наразі його життю нічого не загрожує.

«Соціальний рух» заявив, що, найімовірніше, напад скоїли представники ультраправих сил. Стасу неодноразово надходили погрози від неонацистів, які звинувачували його у співпраці та симпатіях до сепаратистів. На користь того, що напад був здійснений з політичний мотивів, говорить також і той факт, що нападники не взяли нічого з речей Стаса, а сам напад знімали на відео.

Слід зазначити, що представники ультраправих угрупувань вже неодноразово здійснювали напади на Стаса Сергієнка.

Також нагадаємо, що протягом останнього року активісти різних ультраправих угруповань неодноразово нападали на громадських активістів та організовані ними заходи. Зокрема, минулого лютого у Львові побили екологічного активіста, що заступився за іноземців, а в березні зірвали «Фестиваль рівності». На початку листопада ультраправі здійснили напад на соціальний центр «Цитадель». Також, декілька місяців тому в Києві після численних погроз у соцмережах знищили виставку Давида Чичкана «Втрачена можливість», яка проходила в Центрі візуальної культури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.