Запрошуємо вас відвідати візуальну лабораторію Анастасії Шульгіної, що відбудеться у четвер, 1 червня, в приміщенні Центру візуальної культури. Візуальна лабораторія – це платформа для презентації та обговорення досліджень, що охоплюють різноманітну проблематику в полі гуманітарного знання із фокусом на visual studies.

Анастасія Шульгіна пропонує поглянути на маргінальну культуру, СРСР яка до недавнього часу лишалася поза увагою історико-культурних досліджень. У радянській історіографії репрезентація соціальних відхилень поставала однобоко, адже писали радше про безповоротне “викорінення зарази”, яку вважали пережитком, або метастазами капіталістичного минулого. Сьогодні ж завдяки доступності ряду документів, а також вестернізації методологічного інструментарію, ситуація суттєво змінилась. Тепер вивчення девіантної поведінки, зокрема в кінознавстві, дає науковцям можливість повноцінніше відтворювати специфіку культури повсякдення минулої доби.

Пияцтво як девіація, що має характерні побутові прояви, сформувало у кіно неоднозначний, та легко впізнаваний образ “алкоголіка”. Анастасія Шульгіна розглядає способи та стратегії зображення п’яниць у радянському кінематографі та поширені міфи довкола образу алкоголізму.

Анастасія Шульгіна – дослідниця кіно, режисерка, дизайнерка, наукова співробітниця Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М.Т. Рильського НАН України.

Зустріч у мережі Facebook: https://www.facebook.com/events/302499293536505/

Вхід вільний

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.