У середу, 14 червня, на території Києво-Могилянської академії відбудеться акція протесту проти сексуального насильства та сексизму в стінах навчального закладу. Акція стане продовженням кампанії, в рамках якої в корпусах Академії з’явилися численні наліпки з критикою явищ сексизму та сексуальних домагань, які зокрема вказували на конкретного викладача — Олексія Курінного.

Метою акції, за словами організаторок зі студентського об’єднання FemSolutions, є висловлення підтримки цьому публічному висловлюванню та продовження критики насильницьких практик в університеті.  «Допоки адміністрація замовчуватиме такі практики, закриватиме очі на дискримінаційні та ксенофобні настрої через апеляцію до статусу викладача, університет не можна вважати гідним та безпечним місцем для навчання», — заявляють організаторки.

Головними завданнями акції активістки вважають привернення уваги до проблем сексизму, насилля та сексуальних домагань, які існують в університеті, ознайомлення аудиторії з явищем сексизму і його наслідків і підвищення чутливості до забезпечення комфортного перебування студент_ок в університетському просторі. Від адміністрації навчального закладу вони вимагають створення шляхів безпечного повідомлення про досвід насильства в університеті та застосування необхідних адміністративних заходів щодо викладачів, які дозволяли собі сексуальні домагання або насильницькі практики щодо студент_ок, — зокрема Олексія Курінного.

Акція розпочнеться о 13:00 на території другого плацу НаУКМА

Зустріч у мережі Facebook

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.