«Політична критика» запрошує відвідати презентацію українського перекладу книжки Джудіт Батлер «Фрейми війни. Чиї життя оплакують?» за участі редакторки українського видання Катерини Міщенко, перекладачки Юстини Кравчук і публіцистки Катерини Сергацкової (Україна), що відбудеться у середу, 8 листопада о 19:00 в Українському інституті науково-технічної експертизи та інформації. Подія пройде в рамках Київського Інтернаціоналу – Київської бієнале 2017.

Джудіт Батлер — одна з провідних фігур у гендерній теорії та сучасній філософії. У «Фреймах війни» Батлер аналізує сучасні західні форми ведення військових дій, зокрема вивчаючи, як медіа зображають державне насильство. Від цього зображення залежить розуміння самого людського життя, яке відповідно до заданої рамки (фрейму) може розглядатися як варте чи не варте проживання. Книжка складається із п’яти есе, присвячених візуальним образам з Абу-Грейбу, поезії з Ґуантанамо, європейській політиці щодо імміграції, ісламу, а також дебатам навколо концепцій нормативності та ненасильства.

Видання здійснено видавництвом Medusa books.

Вхід вільний

Київський Інтернаціонал — Київська бієнале 2017 проходитиме в Києві з 20 жовтня по 26 листопада. Програма тематичних подій присвячена розгляду політичних, соціальних, економічних та історичних обставин сучасної України, Європи та світу.

Тижнева програма подій: http://vcrc.org.ua/

Медуза – це незалежний видавничий проект, який існує з 2013 року і  працює на засадах самоорганізації перекладацького та дослідницького середовища і має на меті популяризацію інтелектуальної, зокрема, перекладної літератури.  http://medusa.kiev.ua/

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.