«Політична критика» та Центр візуальної культури запрошують до лекційної зали будівлі Українського інституті науково-технічної експертизи та інформації (УкрІНТЕІ), більш відомої як «Літаюча тарілка», на зустріч з її архітектором – Флоріаном Юр’євим. В ході зустрічі також відбудеться публічне обговорення проекту реконструкції комплексу, що може перетворити будівлю на частину торгівельно-розважального комплексу «Ocean Mall». Захід відбудеться у середу, 15 листопада, в рамках Київського Інтернаціоналу – Київської бієнале 2017.

Під час зустрічі Флоріан Юр’єв розповість про історію створення “Літаючої тарілки” та про інші свої архітектурні, художні та музичні проекти.

В обговоренні також візьмуть участь: Оксен Лісовий – віце-президент Малої академії наук, ініціатор створення Музею науки в приміщенні УкрІНТЕІ; Богдан Шкрогаль – автор проекту реконструкції будівлі УкрІНТЕІ; представники Спілки архітекторів України та інституту “Київпроект”; Борис Блаженний та Олексій Астахов – автори реконструкції оригінальної звукової системи лекційного залу УкрІНТЕІ.

Модератор – Олексій Биков (архітектор, урбаніст, дослідник радянського модернізму).

Флоріан Юр’єв (нар. 1929 року) – архітектор, художник, науковець, композитор, майстер скрипкових музичних інструментів. Серед його найвідоміших проектів – будівля УкрІНТЕІ (знана як “Літаюча тарілка”), нижній павільйон метро “Хрещатик”, проект мікрорайону “Нивки-3” тощо.

Початок заходу о 19:00

Вхід вільний

Київський Інтернаціонал — Київська бієнале 2017 проходитиме в Києві з 20 жовтня по 26 листопада. Програма тематичних подій присвячена розгляду політичних, соціальних, економічних та історичних обставин сучасної України, Європи та світу.

Тижнева програма подій: http://vcrc.org.ua/

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.