«Політична критика» запрошує на лекцію-перформанс художниці та дослідниці з Білорусі Ольги Сосновської «горіти, пломеніти, світитися, спалахувати, виблискувати, мерехтіти, тліти, палати», що відбудеться у 18 листопада о 19:00 у лекційній залі будівлі Українського інституті науково-технічної експертизи та інформації (УкрІНТЕІ). Захід пройде в рамках Київського Інтернаціоналу – Київської бієнале 2017.

Ця лекція є частиною  – дослідження офіційних радянських і пост-радянських свят, торжеств і ритуалів, з фокусом на відношенні між піднесеним, афектом, ідеологією і дисципліною, інкорпорованих в видовище і свято.

У той же час це частина дослідження техно-рейв культури і її політичного виміру. Воно включає проблематику субверсивності, революційності, а також питання пост-колоніалізму, екзотизації і комерціалізації, звертаючись до недавніх неспокійних історій колишніх соціалістичних країн, зокрема до феномену рейв-культур в контексті воєн і криз.

Ольга Сосновська також зосередиться на проблематиці візуального задоволення і відносинах між матеріальним досвідом і його виробництвом через знання (технології) і мову, розглядаючи радянську літературу про масові свята і піротехніку, поряд з відео салютів та фаєрів в різних контекстах (протести, масові свята, рекламні ролики).

Вхід вільний.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.