Першого травня у Кривому Розі пройшла демонстрація працівників «Арселор Міттал» та інших промислових підприємств регіону, організована місцевими профспілками.  Робітники вимагали відмовитися від аутсорсингових схем, які впроваджують з метою економії на працівниках, гарантувати безпечні умови праці і підняти зарплату до 1000 євро: робітники вважають, що саме така сума більш-менш відповідає зарплаті на аналогічних підприємствах у світі. Адже попри знецінення гривні та стабільні ціни на металопрокат та руду на світових ринках, що забезпечує власникам притік валюти, заробітна плата самих працівників з 2014 року практично не змінилася.

Демонстрацію організували кілька місцевих профспілок, серед яких НПГУ, НПО ПАТ «АМКР», Профспілка працівників промисловості та інші. У разі невиконання вимог профспілки погрожують зупинити підприємство та розпочати страйк, підготовка до якого на «Арселор Міттал» уже почалася.

Як пройшов Першотравень у Кривбасі — дивіться у сюжеті від «Політичної критики», кореспонденти якої пройшлися маршем разом із робітниками.