Запрошуємо вас на симпозіум «Жива газета. Спадок Празької весни сьогодні», що відбудеться 19 травня о 16:00  у Синій залі Будинку кіно в рамках проекту «Київський Інтернаціонал – ’68 СЬОГОДНІ».

Симпозіум «Жива газета. Спадок Празької весни сьогодні» відбудеться під кураторством tranzit.cz. = автономної ініціативи в сфері сучасного мистецтва. На думку кураторів симпозіуму, ми ще ніколи не були так сильно відчужені від духу 1968 року в Чехословаччині, як у сучасних поляризованих суспільствах з маргіналізованою прогресивною лівицею. Водночас, найнагальніше питання того часу – чи можливо реформувати соціалістичну модель? – так само актуальне для теперішньої лівої думки, як і тоді.

Учасники(ці) симпозіуму:

Томаш Гучко (Словаччина, 1983) – перекладач, публіцист, письменник, головний редактор щомісячного журналу «Капітал». Живе та працює у Братиславі.
Збинєк Баладран (Чехія, 1973) – публіцист, художник, куратор та архітектор виставок. 2001 року заснував у Празі Центр сучасного мистецтва Display (з 2007 року – tranzitdisplay). Входив до кураторської команди Manifesta 8 (2010).
Алєксєй Клюйков (Росія, 1983) – художник, ілюстратор, співзасновник групи «Радикальні реалісти». Живе та працює у Празі.
Павел Барша (Чехія, 1960) – професор філософії у Карловому університеті, дослідник політики пам’яті, орієнталізму та емансипативних рухів.
Віола Єжкова (Чехія, 1979) – режисерка документального кіно та співробітниця чеського радіо «Влтава».

Мова лекції – англійська із синхронним перекладом українською.

Повний опис програми – за посиланням.
Вхід на всі заходи – вільний.

Проект «Київський Інтернаціонал – ’68 СЬОГОДНІ»  націлений на дослідження політичної та культурної спадщини протестів і боротьби 1968-го з перспективи п’ятдесяти років потому, беручи до уваги суперечності цього історичного моменту для Західної та Східної Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.