Робітники заводу «Кока-Кола Бевериджиз Україна», розташованого біля села Велика Димерка під Києвом, домоглися збільшення заробітної плати на 43%—56% для операторів виробничих ліній. Збільшенню зарплати передувала тривала боротьба, яку розпочала профспілка підприємства, що входить до складу «Профспілки працівників агропромислового комплексу». Кампанія не була легкою, і переговори з роботодавцем супроводжувалися пікетами під прохідною заводу. А у березні цього року з підприємства було звільнено активіста профспілки, оператора-технолога, профспілкового активіста Віктора Рольського.

На підвищенні зарплат, які тепер становитимуть близько 12 – 13 тис. грн., профспілка обіцяє не зупинятися. Нині вже тривають переговори про укладення на підприємстві колективного договору.

Нагадаємо, що під тиском профспілкових протестів ПАТ «Арселор Міттал», колишнє «Криворіжсталь», також збільшило зарплатний фонд на 1,1 млрд. гривень. Проте, головна вимога робітників — підняття зарплати до 1000 євро, — так і не була виконана, а переговорний процес блокують через суди.

«Політична критика» і далі стежитиме за подіями на обох підприємствах.

За матеріалами: IUF, Профспілки працівників агропромислового комплексу

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.