Журналістський проект «Невидима праця» триває вже 9 місяців. За цей час журналісти «Політичної критики» побували у багатьох регіонах країни, від Донбасу до Волині, де поспілкувалися з десятками людей різноманітних суспільно важливих професій. Настав час підбивати підсумки. І, повірте, нам і нашим героям ще є про що розповісти.

27 жовтня запрошуємо вас на дискусію «Невидима праця. Підсумок», що відбудеться за участі журналістів та героїв репортажів проекту. Ми поговоримо про те, як пройти через численні суди, але зберегти свою улюблену роботу — водити тролейбус вулицями Чернівців. Розкажемо, чому зупинили потяги машиністи Дарницького локомотивного депо. Як власними силами зберегти підприємство з видобутку торфу на Чернігівщині чи добитися встановлення жіночого туалету у шахті Кривого Рогу. Зрештою, розберемося, чому найбільш «невидима» праця і далі лишається медійно невидимою, і як це призводить до масової міграції робітників за кордон і спорожніння українських підприємств.

Подія відбудеться у просторі IZONE з 15:00 до 18:00.

Участь у дискусії візьмуть:

Юліан Василю — водій тролейбуса на маршруті номер 3А у місті Чернівці, профспілковий активіст. Герой репортажу Марії Марковської «Робота мрії. Скарги, позови, суди та інші будні водія тролейбуса».

Андрій Страхов — головний інженер Смолинського торфозаводу і лідер профспілки «Захист праці». Герой репортажу Олексія Аруняна «Берегут честь Смолина».

Софія Масенко (відеозв’язком) — радіометристка на шахті «Суха Балка», Кривий Ріг. Головна героїня сюжету Валерії Зубатенко та Віолетти Тарасенко «Жінки в криворізьких копальнях» та інтерв’ю «Принцеси не ходять у туалет! А я ходжу, і мені не соромно».

Василь Андрєєв — голова Профспілки будівельників і робітників промисловості будівельних матеріалів, керівник проекту дослідження «Вплив трудової міграції українських працівників на ринки праці України та ЄС».

Георгій Сандул — юрист Громадської організації «Трудові ініціативи».

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.