П’ятниця, 15 травня 2015, 19:30

Студентська профспілка «Пряма дія», Центр візуальної культури та «Політична критика» запрошують на дискусію «Чи треба боятись нового переліку спеціальностей?», що відбудеться у п’ятницю, 15 травня о 19:30.

Бурхливу реакцію викликала у студентському середовищі постанова Кабінету міністрів «Про затвердження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти» від 29.04.2015. Згідно з постановою, деякі спеціальності зникають, а частина – об’єднується з іншими. Зокрема, скасовуються наступні спеціальності: «Міжнародні відносини», «Радіотехніка, радіоелектронні апарати та зв’язок»; «Оброблювання деревини»; «Техніка та енергетика аграрного виробництва»; «Соціальне забезпечення»; «Інформаційна безпека», «Державне управління» тощо. Відсутність цих спеціальностей у переліку одразу викликала побоювання студентів. Міністерство освіти і науки, своєю чергою, запевняє, що йдеться лише про зменшення кількості назв в контексті розширення університетської автономії, і це не призведе до скорочення видатків на освіту.
Обговорення покликане розвіяти побоювання студентів, а також дати відповіді на проблемні питання, які постали в результаті дій Кабінету міністрів та Міністерства освіти.

Під час обговорення профспілкові активістки, ініціативна група студентів Інституту Міжнародних відносин та освітні експерти спробують з’ясувати, у чому полягають можливі загрози та переваги оновленого переліку галузей знань та спеціальностей, і нарешті виробити прийнятні для студентства шляхи вирішення контроверсійних питань.

Учасники:

Єгор Стадний – виконавчий директор Аналітичного центру CEDOS та співавтор Закону про вищу освіту.
Вікторія Мулявка – студентка кафедри соціології НаУКМА, редакторка освітнього напрямку журналу соціальної критики «Спільне», займається дослідженням відтворення освітньої нерівності.
Олексій Якубін – кандидат політичних наук, викладач НТУУ «Київський політехнічний інститут», редактор освітнього напрямку журналу соціальної критики «Спільне».
Дмитро Наумчук – студент Інституту Міжнародних відносин.
Максим Лисенко – активіст студентської профспілки «Пряма дія».

Модерує – Ірина Когут

Вхід вільний

Подія в мережі Facebook – https://www.facebook.com/events/418113361684053/

Контакти:

+38 096 4929600 (Наталка)
+38 063 3515886 (Максим)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *